Cercetătorul Bogdan Tătaru-Cazaban le-a vorbit tinerilor din Alba Iulia despre semnificațiile învierii lui Lazăr

Cercetătorul Bogdan Tătaru-Cazaban, de la Institutul de Istoria Religiilor al Academiei Române, le-a vorbit tinerilor din Alba Iulia despre semnificațiile și interpretările învierii lui Lazăr în istoria creștinismului.

Evenimentul a făcut parte din cadrul programului de conferințe organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Alba Iulia în perioada Postului Mare.

Bogdan Tătaru-Cazaban a explicat că Lazăr cel înviat după patru zile de Mântuitorul Hristos „devine de la începuturi un simbol al renașterii spirituale și, așa cum textul biblic ne îndeamnă, o prefigurare a învierii de la sfârșitul veacurilor”.

„Învierea lui Lazăr a fost interpretată ca o inițiere a ucenicilor și, prin ei, a tuturor celor care vor crede în Hristos”.

„Lazăr a fost asumat de-a lungul vremii ca un orizont universal al speranței, așa cum vor face mai ales cei care se înmormântau în catacombe și își pictau chiar deasupra mormintelor scena învierii lui Lazăr sau primeau în nișele care le adăposteau trupurile statuete mici simbolizându-l pe Lazăr”, a mai explicat acesta.

În ultima parte a evenimentului, invitatul a oferit răspunsuri întrebărilor venite din partea ascultătorilor.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Alba Iulia organizează în perioada Postului Mare o serie de conferințe online destinate atât tinerilor, cât și altor categorii de vârstă.

De asemenea, în conferințele anterioare au vorbit PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și Pr. Constantin Jinga, de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara.

Foto credit: Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Alba Iulia

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente