Cerc pastoral-misionar la Bocșa

Miercuri, 08 iunie 2016, a avut loc întrunirea preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Bocșa, după cum ne-a precizat Darius Herea.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Bocșa Vasiova. La final, Pr. Adrian Moteca de la Parohia Ramna a rostit un cuvânt cu privire Duminica a VI-a după Paști închinată Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, iar Pr. Valentin Popovici a prezentat o cateheză pentru tineri cu tema Rugăciunea – principiu de educație creștină.

În continuare, a urmat conferința cu tema Rolul și misiunea tinerilor creștini în Biserică și societate care a avut ca referent principal pe prof. Gianina Mură și doi coreferenți, prof. Ciprian Humă și prof. Loredana Melinescu.

„Întâlnirea de astăzi a avut în vedere, pe de-o parte, latura liturgică, dar, pe de altă parte, mai multe aspecte legate de activitatea preoților și profesorilor de religie cu tinerii și, în special, de misiunea acestora cu privire la educația tinerilor creștin-ortodocși. Am avut și bucuria de a observa că preoții și profesorii de religie și-au asociat toate cunoștințele și dorințele. în același timp, pentru ca activitatea cu tinerii să fie una cât mai articulată în acest cerc pastoral-misionar. Mai mult decât atât, având în vedere experiența lor, am identificat și câteva metode mai noi pentru ca tinerii să se simtă cât mai aplecați în activitatea Bisericii, pe de-o parte, iar pe de altă parte, să simtă că atât părinții, cât și profesorii de religie, sunt nu doar niște personaje, ci sunt oameni vii, sunt părinți vii, care îi așteaptă cu brațele deschise pentru a le înveșnici sufletul și pentru a le înveșnici și dorințele și așteptările pe care ei le au de la noi și, mai mult decât atât, așteptările pe care ei le au de la Hristos”, a precizat Părintele Arhimandrit Casian Rușeț, delegatul Preasfințitului Părinte Episcop Lucian la acest eveniment.

Au urmat apoi discuții și comentarii pe marginea conferinței și dezbaterea problemelor pastorale din unitățile parohiale ale Centrului pastoral-misionar Bocșa și comunicarea unor hotărâri ale autorităților bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente