Cerc pastoral-misionar în Parohia Secusigiu, Protopopiatul Arad

Preotii din cadrul cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga, coordonaţi de părintele Horea Ştefan, s-au întâlnit în ziua de duminică, 15 februarie 2015 în Parohia Secusigiu, Protopopiatul Arad, păstorită de părintele coordonator.

Înainte de începerea lucrărilor s-a săvârşit slujba Vecerniei la care au participat pe lângă preoţii din cercul pastoral misionar precum şi Părintele dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi Părintele profesor dr. Ioan Tulcan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, după cum ne-a transmis Preot Vlad-Sergiu Sandu.

După slujirea Vecerniei corul bisericii din Secusigiu, condus de domnul profesor Mircea Buta, fiu al satului, a prezentat un concert de câteva cântări bisericesti. În continuare a avut loc o conferinţă susţinută de Părintele Ioan Tulcan, intitulată ,,Tinerii în biserică”’ arătându-se importanţa participării tinerilor la sfintele slujbe şi implicarea lor în viaţa bisericii.

Următoarea temă a fost abordată de medicul endocrinolog Ovidiu Gârbaci, fiu al satului, intitulată ,,Legătura dintre ştiinţă şi religie”. De asemenea, profesorul Mircea Buta a făcut un îndemn credincioşilor în legătură cu păstrarea credinţei şi transmiterea ei celor tineri. Primarul comunei Secusigiu, dl. Ilie Cheşa, a adresat un îndemn tinerilor de a se implica mai intens în activităţile culturale ale comunei. Credincioşii au avut posibilitatea să intre în dialog cu cei care au prezentat referatele, să adreseze anumite întrebări şi să primească răspunsuri la problemele care îi frământă.

La final Părintele paroh Horia Stefan a mulţumit tuturor pentru participare îndemnând credincioşii să nu rămână la stadiul de ,,cuvinte frumoase” pe care le-au auzit în cadrul conferinţei, ci să pună în aplicare îndemnurile primite.

Comentarii Facebook


Știri recente