Cerc pastoral misionar în Parohia Pâncota, Protopopiatul Lipova

Preotii din cadrul cercului pastoral-misionar nr.3 Șiria, coordonaţi de părintele Iulian Botezatu, s-au întâlnit în ziua de duminică, 15 februarie 2015 în Parohia Pâncota, Protopopiatul Lipova, Arhiepiscopia Aradului.

În cadrul întâlnirii, s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, la care au participat preoţii din cadrul cercului pastoral misionar percum şi Preacucernicul Părinte Octavian Blaj, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului şi Preacucernicul Părinte Ioan Jidoi, Protopop al Lipovei.

În cuvântul de învățătură P.C. Pr. Octavian Blaj a evidențiat in mod magistral importanța misiunii preotului în parohia încredințată spre păstorire, după cum ne-a transmis Pr. Aurel Leonardo Doca.

În continuare a avut loc o conferinţă susţinută de Părintele Aurel-Leonardo Doca, intitulată ”Importanța locașului de cult ca factor de coagulare a comunităților creștine și de dezvoltare a parohiei ortodoxe”.

La final Părintele paroh Petru Dărău a mulţumit tuturor pentru participare îndemnând credincioşii să pună în aplicare îndemnurile primite.

Comentarii Facebook


Știri recente