Centrul de zi pentru copii „Sf. Mc. Sofia” sărbătorește „Zilele copilăriei”

Ziua internaţională a copilului este celebrată în fiecare an la 01 iunie. Această zi dedicată protecţiei copiilor (ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor) a fost proclamată pentru prima dată în anul 1925 de Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor.

Centrul de zi pentru copii Sf. Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureştilor marchează această zi prin mai multe activităţi şi acţiuni social-filantropice. Programul dedicat zilei Internaţionale a Copilului va începe încă din data de 31 mai. În această zi, după cum aflăm de la Ionela Ionescu, coordonatorul aşezământului, copiii din cadrul centrului vor fi prezenţi, începând cu ora 13:30, la Aşezământul social Patriarhul Justinian Marina – Asociației Diaconia, unde vor avea loc activități sportive și recreative şi momente artistice susținute de copiii din cadrul celor două instituţii sociale. De la ora 17:00, corul de copiii al Centrului Sf. Mc. Sofia va susține un mini concert la sediul Protoieriei Sector 3 Capitală.

În data de  01 Iunie, la sediul aşezământului Sf. Mc. Sofia vor avea loc activităţi de creaţie precum și jocuri specifice vârstei. Cu această ocazie copiii incluși în programele instituţiei sociale ocrotită de Sfânta Sofia vor primi daruri oferite de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Totodată, în această zi copiii din cadrul centrului îi vor vizita pe micuţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Maria Sklodowska Curie şi la Spitalul Fundeni.

Corul de copii al centrului va susține un program artistic în prezența copiilor internați la secția de oncologie a spitalului Clinic de Urgenta Maria Sklodowska Curie, începând cu ora 13:00. De asemenea vom oferii daruri copiilor din spital: dulciuri, fructe, puzzle-uri, cărți de povești și de colorat, blocuri de desen, culori, carioci, plastelină. Apoi, de la ora 15.00, la Spitalul Fundeni, corul va susține un program artistic în prezența copiilor internați la secția de oncologie a spitalului, a precizat Ionela Ionescu.

***

Centrul de zi pentru copii „Sf. Muceniță Sofia” este un așezământ ce funcționează în cadrul Sectorului Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Așezământul are ca principală misiune să prevină riscul de excluziune socială a copiilor din familii vulnerabile printr-un program complex de servicii sociale și educaționale, dar și de îngrijiri medicale și asistență psihologică.

În prezent, de programele Centrului de zi pentru copii “Sf. Muceniță Sofia” se bucură 35 de copii cu vârste între 6 și 14 ani, elevi în clasele pregătitoare și în clasele I-VIII. Copiii care vin la centru provin din familii cu situații materiale și financiare deficitare, care locuiesc în condiții precare sau din familii numeroase sau monoparentale. De asemenea, beneficiază de serviciile centrului și copiii cu risc crescut de eșec sau abandon școlar, copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu părinți șomeri sau pensionați medical, cei cu risc de neglijență sau abandon familial și copiii cu probleme medicale de tipul ADHD sau tulburări de limbaj, aceștia din urmă având acces la servicii de logopedie.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui program complex şi bine închegat care îmbină activităţi instructiv-educative cu activităţi tematice ce urmăresc însuşirea de cunoştinţe, formarea de abilităţi sociale, familiarizarea cu normele şi valorile societăţii.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente