Centrul de presă BASILICA în sărbătoare

La Sărbătoarea Sfintei Treimi Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române își serbează hramul. Cu acest prilej, a fost săvârșită la Catedrala Patriarhală o slujbă de Te-Deum de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La Sfânta Slujbă au fost prezenți angajații Centrului de Presă, dar și numeroși credincioși.

La finalul slujbei de Te Deum, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a citit mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Preasfintei Treimi, ocrotitoarea Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, intitulat Biserica și familia unite mediatic în iubirea Preasfintei Treimi Angajații și colaboratorii Centrului de presă Basilica au participat, după slujba de Te Deum, la un moment festiv, în curtea Palatului Patriarhiei.

După cum informează TRINITAS TV, în cadrul festivității, în semn de prețuire, dar și pentru activitatea depusă în apărarea și promovarea valorilor creștine, Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă, de la Parohia Kretzulescu, din Capitală, a primit din partea delegatului Patriarhului României la sărbătoarea Centrului de Presă, ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”. Totodată, Părintele Protoiereu Vasile Dumitru, de la Protoieria I Capitală a primit Diploma de Onoare a Centrului de Presă BASILICA. Aceeași distincție a mai fost oferită producătorului general Trinitas TV, șefilor de departamente ai Televiziunii Patriarhiei Române, precum și unor angajați ai departamentelor tehnic și editorial ai Radio TRINITAS.

„Ca în orice instituție și mai ales într-una divino-umană, cum este Biserica, trebuie răsplătite meritele și lucrarea unor oameni și în același timp trebuie făcute îndemnuri pentru ceilalți. A oferi cuiva o distincție de vrednicie este un simbol de prețuire pentru ceea ce face și în același timp un îndemn pentru ceilalți spre a lucra așa cum au făcut-o cei care au primit diploma sau distincția de vrednicie. Este o sărbătoare a bucuriei și a binecuvântării, iar în același timp, pentru noi, o mare responsabilitate pentru că atunci când spui că lucrezi în numele Sfintei Treimi, atunci cu atât mai mult înseamnă să îți pui în lucrare mintea, inima și întreaga ființă pentru slava Preasfintei Treimi și pentru mântuirea oamenilor”, a spus părintele dr. Nicolae Dascălu, Coordonator al Centrul de presă BASILICA.

La sărbătoarea Centrului de presă au participat și angajați și colaboratori din țară.

Centrul de Presă Basilica a fost inaugurat în 2007, la mai puțin de o lună de la întronizarea celui de-al șaselea patriarh al Bisericii noastre, și cuprinde postul de televiziune Trinitas, postul de radio Trinitas, Agenția de știri Basilica, ‘Ziarul Lumina’, săptămânalul ‘Lumina de Duminică’, revista ‘Vestitorul Ortodoxiei’ și Biroul de presă al Patriarhiei Române. Fiecare dintre aceste componente ale centrului are scopul de a sluji misiunii Bisericii Ortodoxe Române și de a transmite cuvântul Evangheliei prin mijloace moderne de comunicare.

Comentarii Facebook


Știri recente