Centrul cultural-misionar „Tabor” din Reșița își deschide porțile

Centrul cultural-misionar „Tabor”, din cadrul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa a fost inaugurat miercuri, 6 aprilie 2016. Spaţiul modern amenajat pentru diferite activităţi culturale, educative, recreative, spirituale şi de socializare, este  dedicat educării  tinerei generații.

În deschiderea evenimentului, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Eparhiei, a săvârşit o slujbă de binecuvântare împreună cu: părintele inspector Mihai Ciucur, părintele protopop al Reşiţei, Gheorghe Şuveţi şi părintele paroh Borislav Tasici, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” şi coordonatorul centrului, subliniază diac. Pavel Canea, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

După sfânta slujbă ctitorilor şi tuturor celor care s-au implicat la lucrările de înfrumuseţare a centrului cultural-misionar le-au fost acordate din partea Preasfinţitului Părinte Lucian acte de cinstire.

„În aceste vremuri tulburi credința și Biserica sunt factori foarte importanți în educarea tinerilor noștri. Ne bucurăm foarte mult că funcționează în orașul nostru un centru misionar cu rolul cultural-social mai ales că are ca destinație creșterea sănătoasă a educației tinerei generații”, a arătat Ioan Crina, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…