Ceasul floral din Timișoara va redeveni funcțional în 2021, când orașul devine Capitală Culturală Europeană

Primăria Timișoarei va reabilita Ceasul Floral realizat în anii 1970 în Parcul Civic al orașului. Acesta nu mai funcționează conform conceptului inițial de peste 30 de ani, anunță Agerpres.

Lucrările de reabilitare vor pregăti ceasul pentru anul 2021, când Timișoara devine una din cele trei Capitale Culturale Europene, alături de Elefsina (Grecia) și Novi Sad (Serbia).

„Acum sunt derulate procedurile pentru autorizația de construire, apoi se va întocmi caietul de sarcini și se va da drumul la procedura de achiziție publică pentru realizare. Îl repunem în funcțiune, nu rămâne doar decorativ”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Decorul floral ar putea cuprinde mai multe specii de flori, care înfloresc la anumite ore, astfel încât fiecare oră a zilei să fie marcată de o anumită inflorescență, a anunțat Simion Moșiu, consilier al primăriei.

Florile de dovleac și de mac vor înflori la ora 05:00, urmate, din oră în oră de cele de păpădie, cicoare și susai (6:00), podbal și luceafăr (7:00), copita calului (bulbucel), șopârtiță, măcrișul iepurelui, plămânărică, laur, zorele, barba împăratului, primulă, opaiță, regina nopții și mușcate. Ultimele, florile de sirene mutans, vor înflori la ora 21:00.

Ceasul floral are potențialul de a deveni o importantă atracție turistică a orașului și de a promova biodiversitatea speciilor vegetale din zonă.

Foto credit: Wikipedia

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…