Ce planuri de vacanță ai pentru 2024? Călătorește pe urmele sfinților din Egipt cu Basilica Travel!

Pentru anul 2024, Agenția Basilica Travel are numeroase oferte care te-ar putea interesa: poți merge, chiar din luna ianuarie 2024, și apoi pe tot parcursul anului, în Egipt, pe urmele Pruncului Sfânt refugiat de mânia Împăratului Irod, pe urmele marilor sfinți militari și ale întemeietorilor monahismului.

Prezentăm mai multe detalii despre circuitele în Egipt.

Pelerinaj în Egiptul Creștin (12 zile)

Mănăstirea Sf. Ecaterina din Peninsula Sinai. Foto: Nathan Flickr / Hughes Hamilton

Pelerinajul în Egiptul Creștin oferit de Basilica Travel te duce pe urmele Pruncului Sfânt, ale Maicii Domnului și Dreptului Iosif în Egipt, până la mănăstirile copte El Mouharak (situată chiar în centrul Egiptului și unde tradiția spune că Sfânta Familie a stat aproximativ 180 de zile), și Drunka (ultimul loc unde a stat Sfânta Familie în timpul exilului în Egipt).

Mănăstirea Sf. Mina (Abu Mena) din Egipt. Foto: Wikimedia Commons / Einsamer Schütze

Acest pelerinaj include și opriri la mănăstirile dedicate sfinților Marcu, Macarie, Paisie și Mina, situate în zona Alexandriei, precum și la mănăstirile sfinților Pavel Tebeul (unde se găsesc moaștele cuviosului) și Antonie cel Mare, unde se află mormântul marelui părinte al monahismului (foto sus, în deschiderea articolului).

Din acest adevărat tur de forță nu lipsește nici un popas cultural în Valea Regilor, la Templul Reginei Hatshepsut, Templul Karnak și Coloșii lui Memnon.

Statuia Faraonului Ramses al II-lea de la KArnak. Foto: Wikimeida Commons / Rene Boulay

În ultima parte a călătoriei, te vei caza la Ein Sokhna, pe malul vestic al Mării Roșii (Golful Suez), de unde vei pleca a doua zi spre Mănăstirea Sf. Ecaterina din Muntele Sinai.

Rugul aprins văzut de Moise în Sinai. Pe soclul lui este reprezentat profetul Moise descălțându-se, după porunca Domnului. Foto: Arhiva Basilica.ro

Aceasta a fost întemeiată în secolul al IV-lea de Sf. Împărăteasă Elena pe Muntele Horeb, unde Moise a văzut rugul aprins. Locul rugului aprins este cinstit cu evlavie de obște și are o capelă dedicată.

Capela „Sf. Elena” a Mănăstirii „Sf. Ecaterina” din Muntele Horeb, Peninsula Sinai, Egipt, este construită pe locul unde Moise a văzut rugul aprins. Sursa foto: Friends of Mount Sinai Monastery

În această mănăstire, pelerinii se vor închina la mâna Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și vor admira colecția de artă sacră veche, de o valoare inestimabilă, a mănăstirii. Toți închinătorii primesc în dar un inel „din partea sfintei”.

O icoană binecunoscută din muzeul Mănăstirii Sf. Ecaterina. Foto: Arhiva Basilica.ro

În ultima zi a pelerinajului, se vizitează mai multe obiective turistice și repere spirituale de pe harta creștină a orașului Cairo: Biserica Sf. Gheorghe, unde se găsesc moaștele marelui mucenic, Biserica Suspendată – El Muallaka și bisericile sfinților Serghie și Vah, respectiv Mercurie, care adăpostesc și ele moaștele sfinților lor ocrotitori.

Biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Cairo. Foto: Flickr / Terry Feuerborn

Prima grupă de pelerini este programată să plece din 13 ianuarie 2024.

Află și celelalte date de plecare de pe site-ul Agenției Basilica Travel.

Egiptul Creștin și Croazieră pe Nil

Templul de la Karnak. Foto: Gabana Studios Cairo

O variantă a acestui pelerinaj este Egiptul Creștin combinat cu o croazieră pe Nil. Această opțiune nu te mai duce în centrul Egiptului, pe urmele Sfintei Familii, și nici la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Peninsula Sinai.

În schimb, include, pe lângă toate celelalte obiective din varianta de mai sus, vizitarea mai multora dintre misterioasele ruine ale civilizației egiptene: Templul de la Philae, salvat de sub apele Nilului după începerea construcției la Barajul de la Asswan, Templul lui Sobek de la Kom Ombo, templele de la Karnak și Luxor.

Templul lui Sobek de la Kom Ombo. Foto: Public Domain

Prima grupă de pelerini este programată să plece din 18 ianuarie 2024.

Află și celelalte date de plecare de pe site-ul Agenției Basilica Travel.


Urmărește în continuare Agenția de știri Basilica, pentru mai multe detalii despre circuitele și vacanțele pe care le poți planifica pentru anul 2024 împreună cu Agenția de pelerinaje Basilica Travel.

Vezi și:

Foto credit: Wikimedia Commons / Berthold Werner (deschidere articol – Mănăstirea Sf. Antonie)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente