Cazare pentru pelerini

La moaștele Cuviosului Dimitrie, ale Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, dar și la cinstitul lemn al Sfintei Cruci au venit să se închine zilele acestea mii de pelerini din toate colțurile țării. Unii pleacă, alții își caută un loc unde să rămână peste noapte, la rude sau cunoscuți. Cei care nu au însă unde să se odihnească până a doua zi, pot găsi un loc de cazare într-unul din cele două centre puse la dispoziție de Arhiepiscopia Bucureștilor. În fiecare seară, reprezentanți ai eparhiei se află în mijlocul pelerinilor de pe Dealul Patriarhiei, îndrumându-i pe cei care au nevoie către un loc de cazare, informează TRINITAS TV.

„Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat, pentru a veni în sprijinul pelerinilor prezenți anul acesta la hramul Catedralei Patriarhale, două locații de cazare la două colegii din apropierea Dealului Patriarhiei și anume Colegiul Național ‘Ion Creangă’ și Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’.”, a spus diac. Cristian Grama, Secretar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Atunci când sunt cazați, pelerinii primesc și un pachet cu hrană rece. În cele două puncte de cazare sunt asigurate în fiecare seară peste 300 de locuri de dormit. Dacă acestea se ocupă, pelerinii se pot caza peste noapte și la una dintre cele 18 biserici din zona Catedralei patriarhale, deschise non-stop în aceste zile.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…