Catedrala ortodoxă și cea catolică din oraș apar pe bancnotele suvenir „Timișoara 2023 European Capital of Culture”

Asociația pentru Promovarea Timișoarei a realizat, în parteneriat cu Euro Suvenir Romania, o bancnotă suvenir dedicată Timișoarei, care a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în anul 2023.

Timișoara se alătură, astfel, marilor orașe europene care promovează obiective turistice reprezentative pe bancnote de acest tip.

Bancnota prezintă Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Palatul Culturii (Opera Română) și Domul Romano-Catolic alături de inscripția: „Timișoara 2023 European Capital of Culture”.

O imprimerie acreditată de Banca Centrală Europeană a tipărit un tiraj unic de 15,000 de astfel de suveniruri. Acestea au caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și design unic, asemănător bancnotelor reale, dar nu se confundă cu ele.

Bancnotele suvenir vor fi comercializate în plicuri personalizate și însoțite de cartoteci cu fotografiile celor trei clădiri emblematice pentru oraș și de scurte descrieri ale Timișoarei în limbile română și engleză.

Deschiderea oficială a Programului naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” va avea loc în 17 februarie.

Foto credit: Facebook / Visit Timisoara

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente