Catedrala Națională: Corul de copii al unei parohii argeșene donează pentru mozaicul Sf. Dimitrie cel Nou

Grupul vocal „Glasul Arhanghelului” al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” și „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Micești, județul Argeș, și-a propus să doneze 5.000 de lei pentru mozaicul Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou de la Catedrala Națională.

Copiii s-au implicat inspirați de Arhid. Mihail Bucă, Protopsaltul Catedralei Patriarhale, care a anunțat săptămâna trecută că susține colecta pentru realizarea icoanei sfântului la Catedrala Mântuirii Neamului.

Până la sfârșitul săptămânii, când comunitatea din Micești își serbează al doilea hram, copiii își propun să strângă banii.

Corul de copii este coordonat profesoara Andreea Urs de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești și de Ștefania Păcioianu, elevă în clasa a X-a la o clasă cu profil Real a Colegiului Național „Zinca Golescu” din aceeași localitate.

Grupul vocal de copii „Glasul Arhanghelului” și Corala „Ghelasie Basarabeanu” a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului la un concert de colinde susținut anul trecut la Parohia „Sf. Dimitrie – Găvana 3”. Foto: Grupul vocal Glasul Arhanghelului

„Am simțit nevoia să ne implicăm , pentru că avem o legătură specială cu Arhid. Mihail Bucă”, a declarat Ștefania Păcioianu. Protopsaltul a cântat o dată la biserica parohială, inspirându-i pe copiii din cor, care provin din mai multe localități.

Ștefania Păcioianu, fiind cea mai vârstnică dintre ei, se implică în coordonare și organizare.

„Mereu am vrut să slujesc lui Dumnezeu și să fac ceva mai mare decât mine. Mie îmi plac copiii și mi-ar plăcea să fiu profesoară”, a declarat tânăra pentru Basilica.ro. „Noi vrem să construim Catedrala Națională pentru că este ceva ce va dăinui peste ani și suntem mândri să avem și noi un astfel de monument care ne reprezintă.”

Aproximativ 60 de copii activează în Grupul vocal „Glasul Arhanghelului” din Micești.

Icoana în mozaic a Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou care va fi realizată la Catedrala Neamului va avea o suprafață de 35 de metri pătrați. Principala colectă pentru realizarea acesteia a fost deschisă de Catedrala Patriarhală din București, unde se află moaștele sfântului.

Până în prezent, la Catedrala Națională au fost finalizați 6.300 de metri pătrați de mozaic.

Donează

Cont Lei: RO91RNCB0075004895030395
Cont Euro: RO46RNCB0075004895030396
Detalii plată: Icoana Sf. Dimitrie cel Nou

Sau direct la Catedrala Patriarhală, urmând a primi chitanță cu mențiunea: „Pentru pictarea icoanei Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou la Catedrala Națională”

Email: [email protected]
Tel.: 0799887955

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Glasul Arhanghelului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente