Catedrala Patriarhală susține realizarea icoanei Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Națională

Catedrala Patriarhală din București, unde se găsesc moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, va susține financiar realizarea mozaicului monumental care îl va reprezenta pe ocrotitorul Bucureștilor la Catedrala Națională. Lucrarea va fi gata în 2024, când se împlinesc 250 de ani de la aducerea moaștelor sfântului în Țara Românească.

„Este un an în care cu toții vrem să-i aducem mulțumire Sfântului Dimitrie cel Nou pentru toate binecuvântările pe care ni le-a dăruit până în prezent”, a declarat Mihai Grigoriu, Paracliserul Catedralei Patriarhale, pentru Basilica.ro.

„Catedrala Patriarhală contribuie și ea la această lucrare ziditoare care este Catedrala Națională. A fost inițiată o strângere de fonduri prin care credincioșii pot să doneze pentru pictura în tehnica mozaic a icoanei Sfântului Dimitrie”, a mai precizat el.

Icoana va avea suprafața de 35 de metri pătrați: 7 metri înălțime și 5 metri lățime.

Finalizarea lucrării, programată pentru 2024, va marca 250 de ani de la venirea sfântului în Țara Românească. Printre acțiunile planificate se mai numără publicarea unui volum omagial și realizarea unui nou veșmânt pentru sfânt, în tehnica broderiei cu tirtir (cu fir de aur).

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost inițiat un proiect prin care să marcăm momentul într-un mod festiv-liturgic în data de 13 iulie 2024. Acest lucru a pornit și de la dorința credincioșilor de a aduce o mulțumire în urma rugăciunilor bine-primite. Mai avem și alte proiecte pentru anul 2024, pe care Sf. Dimitrie ni le corectează pe parcurs”, a mai precizat Mihai Grigoriu.

Donează

Cont Lei: RO91RNCB0075004895030395
Cont Euro: RO46RNCB0075004895030396
Detalii plată: Icoana Sf. Dimitrie cel Nou

Sau direct la Catedrala Patriarhală, urmând a primi chitanță cu mențiunea: „Pentru pictarea icoanei Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou la Catedrala Națională”

Email: [email protected]
Tel.: 0799887955

Vezi și:

Foto credit: Catedrala Patriarhală

Comentarii Facebook


Știri recente