Care este oferta educațională de învățământ teologic ortodox în București, 2022-2023

Seminarul și Facultatea de teologie din București vin și în anul școlar/universitar 2022-2023 cu o ofertă educațională consistentă pentru tinerii care urmăresc să devină preoți și nu numai. Vă prezentăm mai departe calendarul înscrierilor și specializările disponibile.

La Seminarul Teologic Ortodox din București prima sesiune de admitere la programul de Teologie Pastorală se află în desfășurare. Instituția de învățământ liceal intenționează să mai organizeze o sesiune de admitere în perioada 26-29 iulie.

Potrivit regulamentului de funcționare, la seminarele teologice ortodoxe se pot înscrie numai absolvenții de gimnaziu care au minim media 9 la purtare în fiecare an școlar anterior.

De asemenea, candidații vor parcurge două probe eliminatorii, o probă orală ce constă în rostirea unei rugăciuni/poezii la alegere, motivarea alegerii și verificarea aptitudinilor muzicale, și o probă de verificare a cunoștințelor religioase pe baza tematicii propuse de instituția de învățământ.

Metodologia de înscriere și programul complet pot fi accesate pe site-ul oficial al Seminarului Teologic Ortodox din București.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din București are o ofertă educațională substanțială, formată din patru programe de studii universitare de licență și zece programe de studii de masterat.

Conform calendarului anunțat, înscrierile de anul acesta se fac în perioada 4-15 iulie la toate specializările.

Programele de licență puse la dispoziție de Facultatea de Teologie Ortodoxă din București sunt următoarele: Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră.

Probele de admitere încep marți, 19 iulie, prin testul de aptitudini socio-umane, iar în funcție de specializarea aleasă candidații vor trece prin diferite probe de testare.

Pentru programele de masterat, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București le oferă candidaților o gamă variată de specializări în Teologie Pastorală, Comunicare comuniune în mediul eclesial, Management și Turism și Patrimoniu Religios.

Admiterea la toate programele de masterat presupune completarea unui interviu de specialitate, ce va avea loc în data de 19 iulie, pe baza metodologiei propuse.

Masterul de Comunicare și Comuniune în Spațiul Ortodox

Între cele zece programe de master disponibile se află masterul de Comunicare și comuniune în spațiul ortodox. Programul oferă posibilitatea absolvenților ciclului universitar de licență posibilitatea de a studia principalele metode ale comunicării eclesiale și ale jurnalismului religios.

Metoda de lucru folosită în timpul orelor de curs și seminar înglobează tehnicile jurnalismului clasic cu particularitățile jurnalismului religios.

Studenții vor avea oportunitatea să învețe de la specialiști și profesori în comunicare de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, precum și de la profesori ai Facultății de Teologie, ce activează în domeniu.

Numărul total de locuri puse la dispoziție este de 25, dintre care 15 locuri finanțate și 10 locuri la taxă.

Metodologia de admitere și programul înscrierilor pot fi accesate aici.

Foto credit: Asociația Studenților Teologi Ortodocși / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente