Care este motivul vizitei Patriarhului Ecumenic în Grecia

Patriarhul Ecumenic se află într-o vizită oficială în Grecia în perioada 22 – 24 mai 2019, în timpul căreia va inaugura Centrul de Gerontologie şi Asistenţă socială „Sfântul Porfirie” din oraşul Dilesi, Prefectura Beoţia.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu coborând din avion. Foto credit: Romfea News / Christos Bonis

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns miercuri după amiază la sediul Arhiepiscopiei Atenei, unde a avut o întâlnire istorică cu Arhiepiscopul Ieronim.

Unele dintre aspectele discutate în timpul întrevederii au vizat îmbunătăţirea relaţiilor frăţeşti dintre Patriarhia Ecumenică şi Arhiepiscopia Atenei.

Patriarhul Ecumenic a  subliniat că pentru binele Bisericii este nevoie de putere și curaj în vederea depășirii obstacolelor și continuităţii misiunii.

„Suntem responsabili față de Bisericile noastre și de poporul lui Dumnezeu”, a spus Patriarhul Ecumenic potrivit Romfea News.

Imagine de la momentul intrării Patriarhului Ecumenic şi Arhiepiscopului Ieronim în sediul Arhiepiscopiei Atenei. Foto credit: Romfea News / Christos Bonis

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost analizată situaţia din Ucraina, dar şi alte provocări cu care se confruntă în prezent Patriarhia Ecumenică şi Biserica Greciei.

În cursul zilei de 23 mai, Patriarhul Ecumenic a vizitat Fundația B & M Theocharakis pentru Arte și Muzică.

După-amiază, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va inaugura Centrul de Gerontologie şi Asistenţă socială „Sfântul Porfirie” din oraşul Dilesi, în prezența Președintelui Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos.

Proiectul include, pe lângă facilităţile specifice unui acest tip de centru, o biserică nou construită, zone de promenadă și agrement.

În ultima zi a vizitei Patriarhul Ecumenic se va întâlni cu Ambasadorul Statelor Unite în Atena şi cu Ministrul elen al Educației, Cercetării și Cultelor.

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook


Știri recente