Caransebeș: Preșcolarii Grădiniței „Sfânta Filofteia” au oferit un spectacol dedicat sărbătorii Nașterii Domnului

Preșcolarii Grădiniței „Sfânta Filofteia” din Caransebeș au susținut joi un spectacol de colinde și poezii. Festivitatea a avut loc la Catedrala istorică Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiu.

La eveniment au fost prezenți: părintele consilier Gabriel Gozman, delegat al Preasfințitului Părinte Lucian, părinţii şi bunicii copiilor, alături de cadrele didactice şi preoţi din Caransebeş.

Într-o declarație pentru site-ul eparhial, părintele consilier a evidențiat faptul că manifestarea culturală reprezintă dovada implicării episcopiei în educația tinerei generații.

Din totdeauna Episcopia Caransebeșului a acordat o importanță deosebită educației tinerei generații, noi ca și Biserică dorind ca din ce în ce mai mulți tineri, și mai ales copiii, să se apropie de Hristos, a spus părintele Gabriel.

La final, copiii au primit din partea Episcopiei daruri. De asemenea, tuturor celor prezenți le-au fost împărțite calendare.

Episcopia Caransebeșului pune la dispoziția copiilor spațiul destinat activităților didactice, asigură asistența religioasă și oferă periodic ajutoare materiale constând în rechizite. Totodată, în ultimii ani Grădinița Sfânta Filofteia a beneficiat de investiții ce au constat în: renovarea clădirii, dotarea cu mobilier și cu toate cele necesare pentru o bună activitate.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente