Cântăreţii şi paraclisierii Catedralei din Cluj au primit distincţii din partea Mitropolitului Andrei

Cântăreţii şi paraclisierii Catedralei Mitropolitane din Cluj au primit duminică distinciţii din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei. Ordinele le-au fost acordate la finalul Sfintei Liturghii „în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea activă în viața Bisericii”, anunţă mitropolia.

Cântăreţii Vlad Zurgalău, Raul Lăcătuș și Vlăduț Sărmaș au primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar paraclisierii Dănuț Moldovan, Ioan Sterp, Daniel Trif, Dan Cerceș, Dragoș Topan și Efrem Neacșu au primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.

În omilia duminicală, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre modalitate prin care noi ne putem răstigini şi învia împreună cu Hristos.

„Cum ne răstignim împreună cu Domnul Hristos? Să postim atât de bucate, cât și de răutate, doar așa ne răstignim cu Hristos, așa mergem împreună cu El pe calea crucii. (…) Pe lângă această răstignire, pe care o facem de bună voie: postind, citind în Sfânta Scriptură, spovedindu-ne bine, făcând acte de caritate și altele asemenea, sunt și multe necazuri și încercări care vin peste noi fără voia noastră, dar tocmai suportarea acestora este o modalitate de postire”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale „Isidor Todoran”.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente