Campanie împotriva avortului, la Cluj-Napoca

Tinerii din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Cluj-Napoca se alătură Campaniei „40 de zile pentru viaţă“. Studenţi şi membri ai acestei organizaţii sunt prezenţi, în fiecare zi de vineri, în faţa Clinicii de Obstretică-Ginecologie „Dominic Stanca“ de pe Bulevardul „21 Decembrie“, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania. Aici ei citesc Psaltirea şi se roagă pentru sufletele copiilor avortaţi.

Campania „40 de zile pentru viaţă“ se desfăşoară în perioada 18 februarie – 29 martie la nivel mondial şi în premieră în România. Iniţiativa vine ca răspuns la numărul din ce în ce mai mare de avorturi, în lume, în Europa, cât şi în România. La Cluj-Napoca sunt implicaţi în campanie sute de voluntari de la toate cultele, care se roagă şi priveghează pentru încetarea avorturilor în oraş, având în vedere că zilnic se fac la Cluj-Napoca 16 întreruperi de sarcină.

Tinerii din cadrul ASCOR Cluj care participă la Cam-pania „40 de zile pentru viaţă“ citesc Psaltirea şi se roagă pentru sufletele copiilor avortaţi. De asemenea, ei încearcă să stea de vorbă cu mamele care trec pragul clinicii, îndemnându-le să aleagă viaţa.

Potrivit preşedintelui ASCOR Cluj, Bogdan Dincă, studenţii desfăşoară deja de câţiva ani acţiuni în care pledează pentru dreptul la viaţă, care este un dar de la Dumnezeu.

„Din anii trecuţi ASCOR Cluj se implică în această perioadă a Postului în acţiuni ce vizează promovarea respectării vieţii ca dar al lui Dumnezeu. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, tinerii din ASCOR Cluj s-au alăturat campaniei «40 de zile pentru viaţă», o mişcare pe plan internaţional de promovare a vieţii. Membrii şi voluntarii ASCOR s-au mobilizat şi participă în fiecare vineri, în faţa Clinicii «Dominic Stanca» la această priveghere prin citirea Psaltirii fără întrerupere pe toată durata programului şi afişarea de mesaje pentru viaţă şi încetarea avortului“, a spus Bogdan Dincă.

În urma acestei campanii, între femeile care au făcut avort unele au mărturisit că regretă acest lucru. De asemenea, dintre cei care au trecut pe lângă voluntari, mulţi dintre ei s-au oprit ca să citească mesajele pro viaţă de pe pancartele tinerilor şi să discute cu aceştia.

Comentarii Facebook


Știri recente