Campania Sănătate pentru sate a ajuns la final: Mii de persoane au beneficiat de asistență medicală gratuită

Campania Sănătate pentru sate a ajuns la final. În cadrul acestei proiect umanitar desfășurat în perioada 12 septembrie 2015 – 8 octombrie 2016, mii de persoane din mediul rural, din România , au beneficiat de asistență medicală gratuită. Festivitatea de încheiere a campaniei va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2016, la Palatul Patriarhiei, în Sala Conventus.

La această ceremonie festivă vor fi prezente numeroase oficialități, precum și persoanele implicate în campania Sănătate pentru sate.

În cadrul galei va fi prezentat raportul final al campaniei și va fi vizionat filmul documentar Sănătate pentru sate realizat de televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române. La final, vor fi acordate diplome și distincții celor implicați în această campania umanitară.

Proiectul Sănătate pentru Sate a beneficiat de sprijinul Arhiepiscopiei Bucureștilor și al voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.  Specialiști din domenii medicale precum: medicină internă, cardiologie, pediatrie, ORL, oftalmologie, radiologie și imagistică medicală, stomatologie, diabet, boli de nutriție și metabolism și medicină de familie au luat parte la acest demers social-filantropic. De asemenea, Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a sponsorizat  achiziționarea de aparatură medicală, consumabile medicale, produse tehnico-medicale specifice, truse de igienă orală și medicamentele din trusa de urgență.

***

Programul Sănătate pentru Sate (2015-2016) s-a desfășurat în urma unui protocol de colaborare dintre Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Scopul acestui parteneriat a fost organizarea unor acțiuni medicale cu caracter umanitar, având drept beneficiari persoanele care locuiesc în localități izolate sau din mediul rural.

Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii – Basilica.ro

Mai multe articole despre Campania Sănătate pentru sate AICI

Comentarii Facebook


Știri recente