Calea Sfinților: Mii de credincioși au mers spre Catedrala Patriarhală împreună cu Sfinții Dimitrie și Calinic

Câteva mii de credincioși și preoți au mers spre Catedrala Patriarhală joi la amiază împreună cu Sfinții Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și Calinic de la Cernica, Bucureșteanul, în procesiunea tradițională intitulată Calea Sfinților.

Procesiunea din 25 octombrie 2018 a fost organizată în două coloane cu trasee diferite:

Prima coloană a mers cu moaștele și icoana Sf. Dimitrie de la Catedrala Patriarhală spre Biserica Sf. Nicolae – Vlădica și pe Bd. Regina Maria până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

A doua coloană a plecat de la Biserica Sf. Spiridon – Nou, cu moaștele Sf. Calinic și cu icoana sa, pe traseul: Calea Șerban Vodă – Strada Bibescu Vodă până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

Cele două procesiuni s-au întâlnit la Baza Dealului, apoi au fost primite în altarul de vară al Catedralei de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de ierarhii Sfântului Sinod.

Raclele au fost așezate în baldachinul special amenajat lângă Catedrala Patriarhală în timpul intonării troparului Sfântului Dimitrie cel Nou și al Sfântului Calinic de la Cernica. Momentul de rugăciune a fost prezidat de Patriarhul României.

Vezi mai multe fotografii în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…