Bucurie pentru 100 de copii din oraşul Pantelimon

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului s-au aflat ieri, 01 iunie 2016, la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil a Parohiei Acoperământul Maicii Domnului din oraşul Pantelimon. Lăcaşul de cult a fost locul de întâlnire a copiilor cu prilejul zilei de 1 Iunie. Au venit peste 100 de copii din oraşul Pantelimon, Jud. Ilfov, cu vârste de la primele luni până la 7-8 ani, provenind din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Momentul a debutat  cu intonarea de copii şi părinţi a rugăciunilor Tatăl nostru şi Înger, îngeraşul meu. Apoi, a urmat un scurt program artistic cuprinzând poezii şi cântece pregătite pentru cei mici, oferit de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti.

Cum ai putea sa te simţi în mijlocul a 100 de copii?! Deodată ai degetele mici, baloane agăţate de mănă şi vocea senină înălţată spre Dumnezeu şi spre Îngerul păzitor”, spune Cătălina Pitiş, voluntară.

„Aşa a fost în oraşul Pantelimon, unde am spus «Tatăl nostru» şi «Îngeraşul meu» împreună cu peste 100 de copii, apoi ne-am jucat cu baloane, purtând coifuri pe cap. De ziua lor, copiii ne-au chemat la biserică şi ne-au dăruit rugăciunea lor ! Aşa a fost, de fapt, de 1 iunie”, continuă Alina Andreescu, voluntară.

Lorena Dorobanţu, voluntar, ne-a precizat că „a fost o acţiune frumoasă ce trebuie repetată. M-am bucurat enorm că mi s-a oferit ocazia să mă pot implica şi să pot aduce zâmbete pe feţele copilaşilor şi ale părinţilor. Doamne ajută!”.

Părintele Constantin Rotaru, Parohul Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din oraşul Pantelimon, a subliniat că trebuie să acordăm permanent copiilor o importanţă deosebită.

„Fiecare prilej de a ne sărbători, a ne bucura copiii şi de a ne aminti de copilul din noi este un moment în care împlinim cuvântul Mântuitorului: «Lăsaţi copiii să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor!». Astăzi, în micuţa noastră biserică parohială, am simţit bucuria de a fi cu îngerii în Împărăţia lui Dumnezeu. Neobosiţii voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au făcut pe aceşti copii să se simtă pentru o zi ceea ce ar trebui permanentizat în Biserica noastră, şi anume, importanţa deosebită pe care trebuie să o acordăm copiilor noştri nu într-o zi anume, ci în fiecare clipă a vieţii noastre !”.

La final, copiii au primit daruri din partea voluntarilor. De asemenea, a fost semnat un protocol de colaborare în domeniul incluziunii sociale între Serviciul public Local de Asistenţă Socială  din cadrul Primăriei Pantelimon şi Parohia Acoperământul Maicii Domnului din acelaşi oraş, semnat de doamna Irina Ghinet, şef serviciu, şi Pr. paroh Constantin Rotaru.

Această acţiune a fost posibilă cu sprijinul Carrefour România.

Comentarii Facebook


Știri recente