Biserica Vergu din Capitală și-a cinstit ocrotitorul. Credincioșii au avut ocazia să se închine unui fragment din moaștele Sfântului Mina

Numeroși credincioși au participat sâmbătă la hramul bisericii bucureștene Sfântul Mare Mucenic Mina Vergu. Cei prezenți la slujbă au avut ocazia să se închine unui fragment din moaștele sfântului ocrotitor, aflate în incinta lăcașului de cult.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar-patriarhal. După citirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat faptul că Sfântul Mina a ales să piardă viața pământească pentru a dobândi viața cea netrecătoare. Astfel, el a dobândit daruri minunate.

Din dragoste față de Hristos și de Biserica Lui, Sfântul Mare Mucenic Mina a ales să piardă viața pământească pentru a dobândi viața cea netrecătoare în Împărăția Preasfintei Treimi. Pentru credința lui puternică, pentru sacrificiul suprem îndurat din dragoste pentru Hristos, Dumnezeu l-a împodobit cu aceste daruri mari și minunate. Acestea le căutăm și noi astăzi ca la ele să ne facă părtași și pe noi cei care cinstim pomenirea lui, a spus Preasfinția Sa.

Părintele Episcop i-a îndemnat pe cei care ascultau predica să reflecteze asupra faptului că „ cinstirea sfântului se face nu numai prin rugăciune, ci și prin imitarea vieții lui autentic creștine și prin cultivarea virtuților.

În finalul omiliei rostite, PS Varlaam a precizat că „în prezent există un mare război duhovnicesc împotriva Adevărului.” Ierarhul a subliniat că „ sunt multe forțe care caută ca oamenii să fie determinați să  își uite credința, să îl uite pe Dumnezeu.”

Există prea mulți semănători ai urii. Prea mulți oameni care luptă împotriva Evangheliei și Crucii lui Hristos. În aceste condiții trebuie să urmăm virtuților Sfântului Mare Mucenic Mina mărturisind pe Hristos, a conchis Preasfinția Sa.


Biserica Vergu din Capitală a fost construită  în prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Moaștele Sfântului Mucenic Mina se află spre închinare în lăcașul de cult din anul 1874.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mircea Popa

Comentarii Facebook


Știri recente