Biserica Ortodoxă Română reprezentată la „Younglife Europe Training Conference”

În localitatea Vajta din Ungaria se desfăşoară în perioada 2-8 martie evenimentul „Younglife Europe Training Conference”, dedicat activităților de tineret cu specific creștin.

Biserica Ortodoxă Română este reprezentată la această întâlnire de Marius Ștefan Ciulu, inspector eparhial responsabil de activități cu tineretul în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Marian Dumitru Rugină, consilier eparhial al Sectorului Activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor și Pr. Laurențiu Ioan Lazăr, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Oradiei.

Participarea delegației Bisericii noastre a fost facilitată de Dana Bates, președintele și co-fondatorul fundației Noi Orizonturi din Româna (Lupeni, Hunedoara) și Bianca Elena Matei, manager de proiecte din cadrul aceleiași fundații.

Pe parcursul acestor zile sunt organizate ateliere lucru care abordează mai multe teme de interes și benefice dezvoltării diferitelor activități de tineret (comunicare eficientă, strângere de fonduri, managementul timpului, strategii de organizare a centrelor de tineret etc.).

Cu ocazia participării la acest eveniment, delegația Bisericii Ortodoxe Române a avut o întrevedere cu Dan Jessup, Vicepreședinte Senior responsabil pentru America Latină, Caraibe și Europa, Alvin Anderson, Director Regional pentru Europa Centrală și de Est, și Brooke Johnson, Director Regional pentru Regatul Unit al Marii Britanii.

În timpul întrevederii au fost prezentate, din partea delegației ortodoxe, specificul și direcția activităților de tineret din Biserica Ortodoxă Română, așa cum acestea sunt trasate de Hotărârile Sfântului Sinod și implementate în Centrele Eparhiale în funcție de specificul și realitățile din teren, ne-a declarat Marius Ştefan Ciulu.

Reprezentații Younglife au prezentat structura organizațională, scopul și obiectivele fundației, manifestându-şi interesul față de specificul ortodoxiei românești. Fundația organizatoare activează în peste 100 de țări, având parteneriate cu mai multe confesiuni creștine din întreaga lume.

Acest eveniment constituie o oportunitate pentru viitoare schimburi de experiență, facilitând  identificarea unor viitoare posibile parteneriate pentru dezvoltarea de infrastructură și de cunoștințe practice în lucrul cu tineretul pentru ambele instituții.

Foto credit: Younglife

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…