Binecuvântări arhierești la Biserica Domnița Bălașa

Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a săvârșit pe 8 aprilie 2012 Sfânta Liturghie la Biserica ‘Domnița Bălașa’ din Protoieria III Capitală, înconjurat de soborul slujitor al parohiei, informează „Ziarul Lumina”. De asemenea, el a binecuvântat ramurile de salcie care au fost împărțite la final tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Ciprian a vorbit despre însemnătatea acestui mare praznic. ‘Această intrare triumfală a Mântuitorului în Ierusalim nu a fost întâmplătoare, ci Mântuitorul a pregătit-o cu luciditate și după o anumită metodă. Se spune că în Orient, în tradiția antică, la anumite popoare, cei care veneau biruitori din luptă intrau în cetate șezând pe un catâr sau un asin, nu pe cal, calul fiind un animal instruit pentru luptă, dar la întoarcere, intrarea triumfală se făcea, cu semne ale biruinței, pe un asin sau catâr, care sunt animale mai blânde’, a explicat Preasfinția Sa.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Ciprian l-a prezentat credincioșilor pe noul slujitor al bisericii, părintele Benone Dincă, care a primit binecuvântarea de a sluji în fiecare duminică și sărbătoare la Biserica ‘Domnița Bălașa’.

Părintele Benone este pensionar și a slujit pentru mulți ani la Biserica ‘Izvorul Nou’ din Capitală, iar de acum îi va ajuta pe preoții slujitori de la Așezământul Brâncovenesc ‘Domnița Bălașa’, care simt lipsa părintelui Mihai Nuță, trecut la cele veșnice la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente