Binecuvântare pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a fost prezent duminica aceasta în mijlocul elevilor şi profesorilor de la Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara. Chiriarhul a participat la Sfânta Liturghie de la Paraclisul mitropolitan din incinta colegiului, oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, informează TRINITAS TV.

Alături de reprezentanţii instituţiei şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, la slujbă au participat ctitorii sfântului lăcaş, profesori şi elevi, dar şi numeroşi credincioşi timişoreni.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a oficiat slujba de binecuvântare a paraclisului şi a lucrărilor întreprinse la edificarea sfântului locaş. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Mitropolitul Banatului a vorbit despre însemnătatea postului. De asemenea, a amintit despre importanţa prezenței unui sfânt locaș în incinta unității de învățământ.

Paraclisul din incinta Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara poartă hramurile „Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan” şi „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” şi a luat fiinţă cu binecuvântarea vrednicului de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu. Lucrările de construcţie au fost demarate în anul 2000.

Răspunsurile liturgice la slujbele oficiate duminică au fost date de grupul „Teoforos”.

Comentarii Facebook


Știri recente