Binecuvântare pentru elevii de la Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu“ din Bucureşti

Sărbătoarea Botezului Domnului a reprezentat o nouă etapă în colaborarea dintre Parohia Miron Patriarhul şi Şcoala Gimnazială „Petre Ispirescu“ din Capitală. Din încredinţarea părintelui paroh Traian Ioan Diaconu, responsabilii pentru catehizare şi activităţi cu tineretul: părintele Dorin Zanoiu şi Adrian Bărbieru, cântăreţul bisericii, au făcut o vizită pastorală la şcoala din vecinătatea bisericii. Vizita a fost posibilă şi prin strădania profesorilor de religie Alexandru Cuţchi şi Cosmin-Ionuţ Tudor, informează Ziarul Lumina.

Părintele a vizitat sălile de clasă, binecuvântând cu Agheasmă Mare pe toţi copiii şi rugându-L totodată pe Dumnezeu să pogoare Duhul Înţelepciunii asupra lor, spre ascultarea de dascălii şi de părinţii care trudesc la devenirea acestora.

Cu acest prilej, prof. Mihaela Bilegan, directoarea şcolii, a subliniat necesitatea orei de religie pentru dezvoltarea integrală şi armonioasă a copilului: „Religia a avut întotdeauna un rol important în procesul de formare a competenţelor şi atitudinilor moral-sociale în cadrul sistemului public de învăţământ. Referindu-ne la spaţiul românesc, avem o experienţă de veacuri, iar poporul nostru nu a tăgăduit niciodată importanţa educaţiei religioase, a trăit viu şi cu adevărat credinţa, începând de la familie şi terminând cu statul. Biserica are menirea să-şi spună cuvântul şi să pună umărul la educaţia comunitară a generaţiei în creştere. Timpul în care trăim este plin de probleme cu caracter global, care depăşesc spectrul personal, ele putând fi soluţionate doar în comunitate. Biserica are o experienţă de veacuri în ceea ce priveşte educaţia comunitară şi poate propune societăţii soluţii efective pentru aceste probleme. Şcoala, ca instituţie de stat, îşi asumă datoria de a ajuta tânăra generaţie să cunoască aceste adevăruri existenţiale ale credinţei noastre, devenind o punte între tineri şi Biserică, orele de religie fiind un beneficiu, pornind de la lucrurile simple, dar fundamentale, trecând apoi la lucruri profunde, în speranţa de a dobândi în final cetăţeanul model“.

Comentarii Facebook


Știri recente