Binecuvântare arhierească pentru tineri participanţi la #ITO2016

În această dimineaţă, 2 septembrie 2016, cei peste 1900 de tineri care au luat micul dejun la cantina din cadrul Complexului studenţesc Leu au fost binecuvântaţi de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, după cum ne-a transmis Eugen Buchiu de la Trinitas TV.

Micul dejun a fost oferit de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Alături de tineri au fost prezenţi şi domnul Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6, doamna Gabriela Schmutzer, director General al Direcţiei de Asistenţă socială şi protecţia Copilului Sector 6, precum şi pr. Costel Burlacu, Protoiereul Protoieriei Sector 6 Capitală.

Ne-am bucurat să ne întâlnim cu cei aproximativ 1900 de tineri care au servit micul dejun aici. Am vorbit cu unii dintre tineri. Sunt entuziaşti, bucuroşi. Unii dintre ei sunt chiar modele. Chiar m-au impresionat prin bucuria pe care o au şi prin dorinţa de a sluji Biserica. Biserica a avut întotdeauna şi mai are încă astfel de tineri care reprezintă prezentul şi viitorul ei. De aceea, avem nădejdea că aceşti tineri vor fi, în anii care vin, buni misionari ai Bisericii şi vor duce această tradiţie mai departe, a declarat Preasfinţia Sa pentru Trinitas Tv.

***

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, de la București, are ca scop formarea tinerilor, prin participarea la programe educative, duhovnicești, culturale și artistice din Capitală, pentru ca aceștia să devină, la rândul lor, formatori în comunitățile de care provin.

Comentarii Facebook


Știri recente