Binecuvântare arhierească la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc, luni, 15 iulie 2013, ceremonia de acordare a binecuvântării chiriarhale, pentru candidații la examenul de admitere pentru diverse specializări, din cadrul Facultăților de Teologie din cuprinsul Patriarhiei Române, a precizat Pr. Daniel Zlate.

Cei 45 de tineri au participat, mai întâi, la Sfânta Liturghie, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Apoi, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu”, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpresfințitul Părinte Casian a convorbit duhovnicește cu tinerii candidați.

Prezența și cuvântul de folos ale Înaltpreasfinției Sale au transformat procedura administrativă, statutară și regulamentară, de acordare a binecuvântării chiriarhale, într-o adevărată sărbătoare duhovnicească, prin care s-a marcat finalizarea unei etape din viața absolvenților și aspirația spre o alta, cea a studiilor universitare, la fel de importantă în creșterea, instruirea și formarea viitorilor slujitori ai Bisericii.

Între opțiunile candidaților, se remarcă specializările „Teologie Pastorală”, „Teologie Artă Sacră” și „Teologie Didactică”, de la Facultățile de Teologie din București, Iași, Sibiu și Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente