Biblioteca „Nicolae Colan” a primit din partea unei edituri ieșene volume aniversare dedicate lui Mihai Eminescu

Biblioteca „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe a primit din partea editurii TipoMoldova din Iaşi, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, mai multe cărți printre care şi volume din colecţia „Ediţii. Mihai Eminescu, 170 de ani de la naştere”.

Biblioteca a fost inaugurată în 27 noiembrie 2019, în cadrul Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântul Gheorghe.

Directorul ştiinţific al Centrului European de Studii Covasna-Harghita, Ioan Lăcătuşu, a declarat marţi, pentru Agerpres, citat de Mesagerul de Covasna:

„Pe lângă alte valoroase cărţi de istorie, geografie, literatură, editura TipoMoldova ne-a oferit cu generozitate un număr mare de volume apărute în cadrul proiectului „Ediţii. Mihai Eminescu, 170 de ani de la naştere. 1850-2020′. Ne bucurăm că la tânăra noastră bibliotecă putem oferi cititorilor interesaţi posibilitatea de a studia opera eminesciană la Sfântu Gheorghe, în Transilvania pe care Eminescu a iubit-o atât de mult”.

Biblioteca „Nicolae Colan” deţine un fond de peste 10.000 de volume, multe dintre ele fiind donate de mai multe edituri și biblioteci sau provin din colecţiile particulare ale unor intelectuali din judeţ şi din ţară.

Vezi și Proiect 2020: O parte din biblioteca Mitropolitului Nicolae Colan va fi disponibilă în format digital

Foto credit: Unsplash.com

Comentarii Facebook


Știri recente