Belgia | Zeci de români au sărbătorit Ziua Internațională a Iei (FOTO)

Zeci de români au fost prezenți în data de 24 iunie 2017 la Gara Centrală a orașului belgian Antwerpen pentru a celebra Ziua Internațională a Iei și frumusețea portului popular tradițional românesc.

Întâlnirea românilor a avut loc la inițiativa unei membre a comunității românești din oraș, Bianca Stoicheci.

Ia a devenit un veritabil simbol al lumii tradiționale românești, al unui anumit fel de raportare la viață, oameni și lucruri, al unui anumit set de valori întrupate în concretul ethosului tradițional românesc, a declarat pentru Agenția de Știri Basilica părintele George Vâlcu, preotul Parohiei Ortodoxe Române Nașterea Maicii Domnului din Antwerpen.

În plus, a spus părintele, nouă creștinilor Ia de amintește de cămașa baptismală, cu care ne-am îmbrăcat fiecare în ziua când ne-am angajat la o viață curată, împodobită de virtuți, precum Ia e împodobită cu diferitele modele de broderie.


Acesta este al patrulea an când românii din nordul Belgiei marchează astfel Ziua Internațională a Iei. Potrivit organizatorilor, manifestarea atrage deja și participanți din țările vecine, precum Olanda ori Germania.

Comentarii Facebook


Știri recente