Avortul a fost principala cauză a morții în 2018: 42 milioane vieți curmate

Principala cauză a morții în anul 2018 a fost avortul, procedeu prin care au fost curmate 42 milioane de vieți la nivel mondial, informează Știri pentru viață.

Statistica sumbră a fost relatată de Breitbart News care a semnalat că numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul cumulat al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri.


  • 41.9 milioane avorturi
  • 8.2 milioane persoane decedate din cauza cancerului
  • 5 milioane din cauza fumatului
  • 1.7 din cauza SIDA

Statistici pentru anul 2018 furnizate de: Worldometers


La nivel global, aproape un sfert din toate sarcinile înregistrate (23%) s-au încheiat prin avort, iar la fiecare 33 copii născuți, alți 10 au fost avortați.

Worldometers estimează aproximativ 59 milioane de morți în 2018 în întreaga lume, fără a include însă numărul avorturilor. Copiii nenăscuți victime ale avorturilor nu sunt recunoscuți ca ființe umane chiar dacă biologic a fost demonstrat că sunt ființe umane unice chiar din momentul concepției și suferă o moarte violentă prin avort.

Gravitatea și amploarea avortului la nivel global a dus la apariția a numeroase ONG-uri și la organizarea a mai multe manifestări pro-viață în întreaga lume.

Astfel, Marșul pentru viață a fost organizat pentru a opta oară și în numeroase orașe din România și Republica Moldova în 24 martie 2018. Cinci mii de persoane au participat la manifestare numai în București.

Foto credit: Hyper Pixels Media

Comentarii Facebook


Știri recente