Cinci mii de persoane la Marșul pentru viață din București | Mărturia lui Aurelian Temișan despre nașterea sa

Aproximativ cinci mii de persoane au participat sâmbătă la Marșul pentru Viață din Capitală. După marș, în cadrul concertului „Live for Life” din Parcul Tineretului, artistul Aurelian Temișan și-a exprimat susținerea față de mișcările pro-viață și a făcut o mărturisire despre nașterea sa:

„Când mama s-a dus spre locul în care voia să nu mai facă un copil, că avea deja doi, doctorul i-a spus: «fă-l, că ai să îmi mulțumești mai târziu!». Îi mulțumesc doctorului, că așa am apărut și eu pe lume, în iunie 1972. Iată-mă aici, susținând această cauză pentru care, la vremea respectivă, nu știam să militez”.

Posted by Studenți pentru Viață on 24 Martie 2018

Tema ediției din anul acesta a fost „O lume pentru viață”. Prin aceasta organizatorii au evidențiat faptul că din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume conștientizează gravitatea situației avorturilor și participă la mișcările pro-viață.

Manifestarea a început în jurul orei 11:00, în Parcul Unirii, iar la ora 12:00 s-a plecat spre Parcul Tineretului. Mii de persoane de toate vârstele au mărșăluit pașnic cu pancarte și mesaje de susținere a vieții și a familiei.

Concertul „Live for Life” susținut de Aurelian Temișan a început în jurul orei 13:00. Evenimentul a fost moderat de actrița Ioana Picoș.

Pe scena din Parcul Tineretului a urcat și Alexandra Nadane. Președintele Asociației „Studenți pentru Viață” (SPV) a mulțumit participanților și a vorbit despre importanța susținerii femeilor aflate în criză de sarcină.

„Dragostea voastră a învins frigul, a învins zăpada și mă bucur că astăzi, nu doar în București, ci în 300 de orașe din România și Republica Moldova am fost împreună pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină!”, a spus A. Nadane.

Președintele SPV a explicat că „O lume pentru viață este o lume în care nici o femeie însărcinată nu este presată să facă avort, o lume în care bărbatul își asumă responsabilitatea de a-i fi alături și de a o iubi în continuare pe ea și pe copilul ei, o lume în care familia, care până acum i-a fost alături și a iubit-o necondiționat, îi dăruiește dragoste și o sprijină”.

Totodată, Alexandra Nadane a subliniat faptul că misiunea pentru viață nu s-a încheiat ci „sunt multe alte proiecte de sprijin pentru femeile în criză de sarcină”.

„Misiunea noastră nu se termină aici. Marșul pentru viață nu are un final! Continuă prin viața noastră, prin activitatea noastră de zi cu zi, atunci când e nevoie să fim alături de femeile în criză de sarcină, pentru că viața lor nu e întotdeauna senină”.

În cadrul evenimentului artista Ioana Picoș a lansat Imnul Marșului pentru Viață:

S-a lansat imnul Marșului pentru viață 2018 „O lume pentru viață”. Distribuie și tu!

Posted by Studenți pentru Viață on 24 Martie 2018

Foto & video credit: Studenți pentru viață

Comentarii Facebook


Știri recente