Atac terorist într-un sat de lângă Hama, Siria: Mesajul Patriarhului României

Patriarhul României a adresat miercuri un mesaj prin care-și exprimă solidaritatea cu Patriarhul Antiohiei și se roagă pentru victimele atentatului produs zilele trecute asupra satului creştin ortodox Suqailbya, de lângă oraşul Hama, unde au murit 4 copii și un adult.

Patriarhul României constată „cu deosebită îngrijorare” că tot mai mulţi creştini, indiferent de vârstă, din diferite părţi ale lumii, cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură şi, din nefericire, de multe ori, însăşi credinţa este adusă ca argument în săvârşirea acestor acte abominabile.


Mesajul integral:

Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte Ioan X,
Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient

Preafericirea Voastră,

Hristos a înviat!

Cu profundă întristare, am aflat despre atacul terorist produs zilele trecute asupra satului creştin ortodox Suqailbya, de lângă oraşul Hama, unde au murit 4 copii nevinovați, împreună cu un adult, în clădirea școlii bisericii din localitate şi care au fost înmormântați în ziua de duminică, 12 mai 2019.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că tot mai mulţi creştini, indiferent de vârstă, din diferite părţi ale lumii, cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură şi, din nefericire, de multe ori, însăşi credinţa este adusă ca argument în săvârşirea acestor acte abominabile împotriva darului sacru al vieţii care vine de la Dumnezeu.

În aceste momente de suferinţă, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor ucuşi și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți.

Cu frăţească dragoste în Hristos Domnul Cel înviat,

Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomâneFoto credit: Patriarhia Antiohiei

Comentarii Facebook


Știri recente