Poetul național va fi omagiat luni de artiști, actori și psalți la Biserica Mărcuța din Capitală, în cadrul evenimentului intitulat „Eminescu în vers și cânt”.
Manifestarea are loc în contextul aniversării a 175 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și serbarea Zilei Culturii Naționale.
„Se vor reuni artiști ai Operei Naționale și ai Filarmonicii George Enescu, actori ai Teatrului bucureștean, poeți și membri ai Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, care vor prezenta publicului un program de poezii și piese muzicale despre Eminescu, cântece patriotice și religioase”, a precizat Preotul paroh Dan Gheorghe, pentru Trinitas TV.
De asemenea, în data de 15 ianuarie, va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu.
Mihai Eminescu
Mihai Eminescu (1850-1889), poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, a fost considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.
A fost activ în societatea Junimea şi a lucrat ca redactor la Timpul. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena.
Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinţa din 25 ianuarie 1902.
Mihai Eminescu a trecut la cele veșnice în data de 15 iunie 1889. A fost ales, post-mortem (28 octombrie 1948), membru al Academiei Române.
Foto credit: Parohia Mărcuța