Arhiepiscopul Varsanufie: „Sf. Antim este un îndemn la apărarea dreptei credințe prin cuvânt și prin faptă”

La hramul Mănăstirii Sfântul Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, Arhiepiscopul Varsanufie a spus despre marele ierarh georgian că este „un îndemn la apărarea dreptei credințe prin cuvânt și prin faptă”.

Explicând textul evangheliei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a întărit faptul că Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, deși străin de neamul românesc prin naștere s-a identificat pe deplin cu acesta, fiind arhiereu paradigmatic al Bisericii noastre, după cuvântul Mântuitorului: Păstorul cel Bun își pune sufletul pentru oile Sale (Ioan X,11).

„Prin toată lucrarea sa”, a spus ierarhul, „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul ne-a învățat să ne iubim neamul și valorile strămoșești și să căutăm mereu Casa noastră nu în lumea de aici, ci, să tindem mereu spre Împărăția lui Dumnezeu”.

Cu prilejul sărbătorii Sf. Antim Ivireanul, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit o copie realizată în Sfântul Munte Athos după Icoana Maicii Domnului Portaitissa de la Mănăstirea Iviron:

„Prin așezarea acestei icoane aici, la Mănăstirea Antim, se împlinește un testament pe care l-am făcut aici, în Eparhia Râmnicului, de a se așeza copii după icoanele Maicii Domnului din Sfântul Munte, mai ales pentru femei, întrucât acestora nu le este permis să meargă să se închine acolo”.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oferit distincția Crucea Râmnicului unor personalități din municipiul Râmnicu-Vâlcea care au sprijinit activitățile misionare, sociale și culturale ale Arhiepiscopiei Râmnicului.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente