Arhiepiscopul Pimen pomenit la Stockholm. „Ați fost în prima linie de la început, întru slujirea fratelui”

Episcopul Macarie al Europei de Nord l-a pomenit pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen la finalul slujbei oficiate de Sfinții Împărați Constantin și Elena în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm.

Într-un cuvânt de rămas-bun, Părintele Episcop Macarie mărturisește:

„Nădăjduiam să mai avem răgaz, în ciuda acestor vremuri de boală și de moarte, de ură și de certuri de cuvinte, să ne regăsim pentru binecuvântare și povață, pentru sfat, pentru o vorbă bună și un rămas bun creștinesc. Să mai povestim despre ceea ce iubeam atât de mult: satul românesc și comunitatea credincioșilor. Să vorbim despre Dumnezeu, despre Maica Domnului și despre Sfinți, despre țară, despre Biserica strămoșească. Dar nu mai este timp pentru toate acestea”.

El face referire la lupta pe care a dus-o ierarhul trecut la cele veșnice cu boala răspândită în Bucovina, dar și cu alte neajunsuri din această lume:

„Ați fost luat de pe front, Părinte Arhiepiscop, oștean de frunte și veteran al unei Biserici luptate atât de greu acum. Căci, într-adevăr, este război. Un război nevăzut, dar și văzut, care ne pune la încercare credincioșia”.

„Ați fost în prima linie de la început, cu donații importante pentru spitalele și așezămintele sociale din Bucovina, întru slujirea fratelui, cu rugăciunea și sfatul pentru toți”.

„Acum ați plecat la Domnul! (… ) Acum veți cutreiera lăcașurile cerești, ca altădată mănăstirile Bucovinei, cu buzunarele pline de cuie și cu rindeaua și securea la cingătoare, simplu și smerit, ca să ne pregătiți câte o chilioară în Grădina Raiului!”, spune Episcopul Europei de Nord.

Vezi mesajul integral pe site-ul oficial al eparhiei.


„Data cea mai importantă din viața unui om este data morții, pentru că atunci încheiem bilanțul faptelor noastre”.
– Arhiepiscopul Pimen


Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente