Arhiepiscopul Leo al Finlandei a vizitat Şcoala Teologică din Halki

Arhiepiscopul Leo de Helsinki şi a toată Finlanda a vizitat recent Şcoala Teologică de la Mănăstirea „Sfânta Treime” – Halki care aparţine Patriarhiei Ecumenice.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat la Halki de părinţii care vieţuiesc în aşezământul monahal, informează Romfea News.

La puţin timp după sosire, conducătorul Bisericii Ortodoxe a Finlandei a vizitat Seminarul și Biblioteca, după care a vizitat grădinile din jurul Mănăstirii „Sfânta Treime”.

Biserica Finlandei este o Biserică ortodoxă autonomă, al cărei primat este confirmat de Patriarhia de Constantinopol.

Este a doua Biserică oficială a Finlandei, alături de Biserica Evanghelică Luterană a Finlandei.

Școala Teologică din Halki

Școala Teologică din Halki, sau Seminarul din Halki, a fost fondată în 1 octombrie 1844 pe insula Halki, în turcă Heybeliada, a doua insulă ca mărime dintre Insulele Principilor, aflate în Marea Marmara.

A fost principala Şcoală de teologie a Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului până în 1971, când Parlamentul turc a adoptat o lege prin care a interzis instituțiile private de educație superioară.

Școala teologică se află pe Dealul Speranței, teritoriul mănăstirii Sfânta Treime, datată din epoca bizantină. Clădirile școlii continuă să fie păstrate de mănăstire și sunt folosite pentru a găzdui conferințe.

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook


Știri recente