Arhiepiscopul de Canterbury a vizitat Mănăstirea Argeșului (FOTO)

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, a vizitat miercuri Mănăstirea Argeșului. Din delegația sa a făcut parte și Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble LVO.

În prima parte a vizitei, Grația Sa a fost primit la noua Catedrală Arhiepiscopală de corul Seminarului Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab”.

Însoțit de Arhiepiscopul Argeșului, Arhiepiscopul de Canterbury a vizitat apoi mormintele regale aducându-se cu această ocazie un omagiu regelui Mihai și membrilor familiei sale trecuți la Domnul.

Vizita a continuat la vechea Catedrală Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Vodă Basarab, unde oaspeții au fost încântați de arhitectura bisericii, necropolă regală și voievodală.

Grația Sa Justin Welby a primit în dar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic o icoană din argint cu reprezentarea Maicii Domnului.

După acest moment, ierarhul argeșean a condus delegația către paraclisul și muzeul arhiepiscopal, iar în final distinșii oaspeți au admirat vechea bisericuță de lemn aflată în curtea mănăstirii argeșene.

Vizita s-a încheiat în Palatul Arhiepiscopal unde oaspeții au admirat sala Manole și camerele regale, recent restaurate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Vezi și Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, în vizită la Patriarhia Română

Foto credit: Cristian Gheorghe

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…