Visele pot deveni realitate: Gândurile preotesei din Sintești despre vizita în comunitate a Arhiepiscopului de Canterbury

Mihaela Gangă, soția Părintelui Daniel Gangă, parohul din Sintești, județul Ilfov, a scris pe Facebook câteva gânduri și impresii după vizita de două ore pe care Arhiepiscopul de Canterbury a făcut-o marți în comunitate.

Grația Sa a venit la Sintești însoțit de Ambasadorul Andrew Noble al Marii Britanii, a stat de vorbă cu preoții și membrii comunității și a vizitat troița din sat.

„Cum a pășit în biserică, Arhiepiscopul a fost impresionat de icoana Sfântului Ioan Maximovici. I s-a povestit pe scurt viața lui. Au fost discuții despre pastorația romilor, dar și a românilor, s-au împărtășit experiențe”, scrie doamna preoteasă Mihaela Gangă.

„Nu aș fi participat la această întâlnire dacă nu ar fi fost vorba despre viața copiilor din parohia noastră. Le-am povestit invitaților despre proiectele noastre și despre ce intenționăm să facem”, adaugă ea.

„Poate că cel mai mult m-a impresionat delicatețea cu care Arhiepiscopul Justin Welby a primit icoana noastră cu Sfântul Spiridon adusă din Corfu. A luat-o în mână și a sărutat-o. Pregătisem cu totul altceva, o icoană frumoasă cu Maica Domnului. Dar într-o clipă soțul meu a simțit să-i dăruiască această icoană, nu înainte de a-i povesti despre cum preoții din Grecia îi găsesc papuceii Sfântului Spiridon tociți în racla lui.”

Arhiepiscopul de Canterbury a vizitat marți, 14 martie 2023, Parohia Sintești din jud. Ilfov, unde jumătate din locuitori sunt de etnie româ. Foto: Facebook / Mihaela Ganga

„Am fost și în comunitate, la troiță. Acolo ne-am și despărțit. Despre ce s-a simțit în acel loc nu aș putea vorbi, doar împărtășesc promisiunea făcută mămicilor de către ambasadorul Andrew Noble de a reveni în Sintești”, mai scrie Mihaela Gangă.

„Simt că lucrurile se vor schimba”, adaugă ea. „Le-am mărturisit invitaților de ieri gândul care nu pleacă din inima mea, gândul care este continuu, de a face o sală de sport și o baie publică.”

„Copiii au nevoie de această sală, au nevoie de sport, de disciplină. Toți, dintr-un cap al satului până în celălalt! Se pot face atâtea lucruri minunate! Cum ar fi să organizăm un spectacol de balet, un campionat de fotbal, de baschet, să avem o competiție de arte marțiale… Și câte nu se pot face”, mai scrie soția parohului din Sintești.

„Am învățat să cred că visurile pot deveni realitate! Așa nădăjduiesc la Bunul Dumnezeu!” încheie Mihaela Gangă.

Localitatea Sintești este situată la 10 kilometri de Capitală, în partea de sud a orașului, iar jumătate dintre locuitori sunt de etnie romă.

Foto credit: Facebook / Mihaela Ganga

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente