Arhiepiscopul de Canterbury, impresionat de activitatea filantropică a Mitropoliei Basarabiei

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, s-a întâlnit joi, la Chișinău, cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Discuțiile au vizat în special colaborarea interconfesională în vederea sprijinirii persoanelor vulnerabile, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei.

Arhiepiscopul de Canterbury a subliniat faptul că este extrem de impresionat de acțiunile Mitropoliei Basarabiei în domeniul social-filantropic.

Grația Sa Justin Welby, l-a felicitat pe IPS Petru pentru solidaritatea și ajutorul oferit de Mitropolie atât în perioada pandemică, cât și în criza refugiaților ucraineni, ajutor care a avut ecou în toată comunitatea europeană.

În semn de apreciere, Arhiepiscopul Justin Welby i-a oferit ierarhului român distincția „Crucea Canterbury” (Canterbury Cross).

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a declarat că se simte onorat pentru astfel de aprecieri și vizite înalte, dar și că este îmbucurător faptul că eforturile Mitropoliei aduc rod în folosul tuturor oamenilor, mai ales a celor aflați în nevoie.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…