Arhiepiscopul Casian: Am început călătoria spirituală către noi înşine

„Cu această slujbă a Pavecerniţei Mari am început călătoria spirituală către noi înşine, deşi avem tendinţa să spunem că această călătorie este pentru Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos luni seară în Catedrala din Galați referitor la Postul Mare.

IPS Casian la slujba Canonului Mare. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

„Permanent avem această impresie că Dumnezeu ne cere să călătorim către El Însuşi, că ne răpeşte timpul nostru, că ne reţine din preocupările noastre, ca şi când Dumnezeu ar fi în criză de audienţă”, a continuat Înaltpreasfinția Sa.

„În realitate Dumnezeu este permanent preamărit în ceruri de Biserica triumfătoare, căci «înaintea Sa stau mii de arhangheli, zeci de mii de îngeri, heruvimii cei cu ochi mulţi şi serafimii cei cu câte şase aripi care se înalţă neîncetat cântând: Sfânt, Sfânt, Sfânt este Domnul Savaot, plin e cerul şi pământul de mărirea Ta. Osana întru cei de sus!»”, a subliniat ierarhul la finalul slujbei Canonului Mare din prima zi a Postului Paștilor, 11 martie 2019.

Crucea de pe iconostasul Catedralei din Galați. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopul Casian a spus că atmosfera acestor slujbe ne aduce într-o stare de comunicare mai bună cu Dumnezeu.

„Astăzi am venit la biserică pentru a căpăta puţină trezvie, rugăciune, post, pace şi linişte în sufletele noastre, iar aceste exerciţii spirituale pe care încercăm să le facem nu sunt altceva decât o revenirea a noastră la comunicarea bună cu Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Dunării de Jos potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

La slujbă, au participat elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galați, oferind răspunsurile corale, dar şi numeroşi credincioşi gălățeni şi din celelalte localităţi ale eparhiei.


Basilica.ro îţi este alături în Postul Mare prin campania #maitarecamoartea


Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente