Arhiepiscopul Casian a oficiat Vecernia Învierii la Penitenciarul din Galați

În prima zi de Paști, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat Vecernia Învierii la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi.

Slujba, numită și „A doua Înviere”, a fost oficiată împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul acestei instituţii de detenţie.

Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi şi, fiecare în parte, să fie lumină pentru cei din jur, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei pe pagina oficială de Facebook.

În continuare, persoanele private de libertate au susţinut un program de cântece pascale intitulat „Învierea noastră cu Hristos”.

IPS Casian a împărţit apoi diverse daruri celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovniceşte în această mare sărbătoare a creştinătăţii.

Părintele Arhiepiscop a mers apoi în celulele penitenciarului, pentru a le aduce tuturor bucuria Învierii, a-i binecuvânta şi a ciocni cu aceştia ouă roşii.

Vizita face parte din programul tradiţional al IPS Casian din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.


Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…