Arhiepiscopul Atenei: Sfântul Paisie avea abilitatea să pătrundă în sufletele oamenilor

Sfântul Paisie avea abilitatea să pătrundă în sufletele oamenilor şi să le odihnească”, a subliniat Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei, în cuvântul rostit la slujba privegherii în cinstea Cuviosului Paisie Aghioritul, la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul – Suroti.

Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade a condus manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul (†12 iulie 1994), la mănăstirea Suroti unde se află mormântul Sfântului. La slujba de priveghere unită cu Liturghia au fost prezenţi şi alţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, precum şi mii de credincioşi, informează ecclesia.gr.

Arhiepiscopul Atenei a spus că „sărbătoarea Cuviosului Paisie ne oferă posibilitatea de a depăşi obstacolele care ne înconjoară şi circumstanţele dificile pe care le trăim. Cuviosul Paisie a fost dragoste întregă pentru Dumnezeu şi pentru aproapele”.

Făcând referire la amintirile personale legate de Cuviosul Paisie Aghioritul, Arhiepiscopul Ieronim a spus: „Am fost impresionat de chipul său, de chilia lui, de simplitatea lui, de cunoştinţele sale. Nu cunoştea doar lucrurile monahale, citea şi cunoştea întreaga societate şi prevedea lucruri pe care le trăim noi astăzi”.

„Cuviosul Paisie ştia să odihnească, să-l relaxeze pe om şi să îi deschidă drumurile şi orizonturile către viață”.

Arhiepiscopul Ieronim a subliniat, de asemenea, că „puterea şi cultivarea omului se arată în puterea de a-i ierta pe cei care l-au mâhnit, l-au rănit, l-au întristat. Toţi caută confortul propriu. Însă nu aceasta este calea creştinilor. Calea noastră este să slujim semenilor”.

Arhiepiscopul Atenei a concluzionat spunând că „avem nevoie de cuvântul lui Hristos, care a ieşit din gurile sfinţilor, asemenea Sfântului Paisie”.

Galerie foto:

Sursa foto: Amen.gr

Comentarii Facebook


Știri recente