Arhiepiscopia Timișoarei, mai aproape de pelerini

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și la inițiativa Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, miercuri, 15 februarie, a fost lansat site-ul de pelerinaje al eparhiei, www.pelerinajetimisoara.ro, proiect mediatic, ce vine să completeze și să dezvolte aria misionară a Bisericii bănățene, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

‘Am considerat oportun să realizăm acest proiect pentru a fi cât mai vizibili și pentru a fi cât mai ușor de găsit de cei care doresc să cunoască bogățiile duhovnicești de la noi din țară. Astfel, la inițiativa Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul am demarat lucrările de realizare a unei pagini de internet, care să ne susțină în activitatea misionară pe care o desfășurăm’, ne-a declarat Beatrix Pîrvu, reprezentanta Centrului de pelerinaje ‘Partoș’.

Site-ul www.pelerinajetimisoara.ro este personalizat, bine structurat, ceea ce face ca accesul la informație să se realizeze rapid. Designul interactiv este evidențiat de slideshow-ul de pe pagina de start, imaginile de aici reprezentând pelerinajele lunii și totodată sunt link-uri, legături ce oferă un plus de informație. În meniu au fost inserate rubrica impresii, unde credincioșii pot lăsa o urmă din experiența avută în pelerinaj, și rubrica galerie foto, unde se vor adăuga fotografiile cele mai reprezentative din pelerinaje.

S-a ales culoarea verde ca fundal datorită conotațiilor ce le transmite această culoare, de bucurie, entuziasm, calm, bună dispoziție, regenerare, nădejdea pentru o experiență duhovnicească, care să ne aducă un plus de vitalitate vieților noastre. ‘Obiectivul Centrului de pelerinaje ‘Partoș’ din Timișoara nu este acela de a călători dintr-un loc în altul pentru a ne satisface curiozitatea, ci este acela de mărturisi dragostea față de Dumnezeu prin jertfa acelei călătorii, de a ne cunoaște unii pe alții, de a ne îmbogăți sufletește și de a învăța unii de la alții bunătatea și iubirea prezente în mănăstirile și bisericile noastre, adevărate oaze de liniște sufletească’, a mai precizat Beatrix Pîrvu.

Centrul de pelerinaje ‘Partoș’ al Arhiepiscopiei Timișoarei a luat ființă pe 25 martie 2011 și își propune să prezinte bisericile și mănăstirile din cuprinsul Mitropoliei Banatului, dar și din celelalte mitropolii din țară. Concomitent, pelerinajele externe vor fi realizate în colaborare cu agenția de turism a Patriarhiei Române ‘Basilica Travel’. Pe parcursul fiecărui pelerinaj, credincioșii vor fi însoțiți de un preot delegat de Arhiepiscopia Timișoarei, ce le va asigura asistență spirituală și le va oferi detalii legate de mănăstirile și obiectivele vizitate. Sediul Centrului de pelerinaje ‘Partoș’ se află la Centrul eparhial din Timișoara, din Bd. C. D. Loga nr. 7. Reprezentantul Centrului de pelerinaje ‘Partoș’ al Mitropoliei Banatului este Beatrix Pîrvu, aceasta putând fi contactată pentru informații referitoare la înscrierea la pelerinaje.

Comentarii Facebook


Știri recente