Arhiepiscopia Sibiului construiește în Sibiu prima grădiniță din Cartierul Arhitecților

Arhiepiscopia Sibiului construieşte în Sibiu prima grădiniță din Cartierul care va găzdui activitățile educative pentru 150 de copii și va fi gata în prima parte a anului 2020.

Mitropolitul Ardealului a vizitat luni şantierul viitoarei grădiniţe şi a binecuvântat lucrările care sunt în plină desfăşurare la acest proiect al Bisericii.

Lucrările au început recent, iar la momentul turnării fundaţiei Mitropolitul Laurenţiu a oficiat o slujbă de sfinţire.

„Într-un nou cartier al Sibiului, Cartierul Arhitecților, unde nu există școală, grădiniță sau o unitate medicală, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să achiziționăm un teren și aici să ridicăm o grădiniță pentru copilașii din familiile de tineri din acest cartier”.

„Am considerat că aceasta este prima necesitate, iar grădiniță va face parte dintr-un ansamblu educațional, social și religios ocrotit de Sfântul Nicolae și care va cuprinde, pe lângă această grădiniță, o capelă din lemn, provizorie, o biserică și un centru social și educațional”, a spus Mitropolitul Laurenţiu potrivit site-ului oficial al Eparhiei Ardealului.

Grădinița „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Sibiului va avea șase săli de clasă, bucătărie și sală de mese, o sală multifuncțională și alte spații administrative, dispuse la parter și mansardă. Spațiul funcțional va fi de 700 de metri pătrați, iar activitățile educative se vor desfășura după un program normal și un program de tip afterschool.

Arhiepiscopia Sibiului a deschis de mai mulți ani o grădiniță în Sibiu, aflată pe strada Dealului. Grădinița „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului oferă celor peste 85 de copii programe educaționale în limba română și în limba germană.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente