Arhiepiscopia Aradului, alături de cei nevoiaşi

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Arhiepiscopia Aradului a împlinit în aceste zile 8 ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, luni, 2 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire de către un sobor de preoţi de la Centrul eparhial din Arad, în prezenţa mai multor beneficiari, informează „Ziarul Lumina”.

Cantina socială a luat fiinţă în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, al vârstnicilor singuri sau al familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente. „La îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare şi cu implicarea celor instruiţi, la 27 februarie 2007 se săvârşeau slujba sfinţirii şi darea în folosinţă spre folos obştesc a obiectivului social aşezat sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae. Au trecut opt ani în care s-a văzut şi s-a simţit cu prisosinţă ajutorul Sfântului Ierarh Nicolae în lucrarea săvârşită în slujba semenilor, răstimp în care familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării pun mână de la mână şi sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura pâinea şi hrana caldă în fiecare zi de luni până vineri, pentru 80 de persoane. În aceeaşi zi a fost dat în folosinţă un nou aşezământ spre folosul celor mici, anume Centrul de zi «Naşterea Maicii Domnului». Acesta urmăreşte prevenirea excluderii sociale a copiilor şi familiilor cu risc crescut de izolare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiţii minimale de subzistenţă, creştere şi educaţie. Centrul oferă copiilor din medii defavorizate condiţii de educaţie după orele de şcoală, pentru a-i feri în perioada cea mai vulnerabilă de «atracţiile» străzii“, a declarat pr. Gabriel Mariş, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Sprijin din partea comunităţii

Valoarea totală a produselor necesare bunei desfăşurări a cantinei a fost, în anul 2014, de peste 80.000 de lei, majoritatea produselor fiind primite de la creştini darnici, cu inimă mare, familii, societăţi şi 5 brutării care sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului. „Într-un mod cu totul deosebit amintim aici şi programul «Masa Bucuriei» al Patriarhiei Române, încheiat cu Selgros Cash & Cary, în care este inclusă şi Cantina socială «Sfântul Ierarh Nicolae». O mângâiere se aduce beneficiarilor şi la săvârşirea slujbelor de Parastas ridicate la cantină de credincioşii care vor să dăruiască de pomană celor nevoiaşi şi lipsiţi de ajutor“, a menţionat pr. Gabriel Mariş. Totodată, prin Serviciul social-filantropic beneficiarii primesc îmbrăcăminte şi încălţăminte, articole de igienă personală, precum şi consiliere de specialitate, ajutor în vederea găsirii unui loc de muncă şi sprijin pentru obţinerea sau reînnoirea actelor de identitate. „Aducem mulţumiri din suflet pentru generozitatea arătată până acum tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei cantine sociale, rugând pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască cele cereşti în locul celor părinteşti“, a mai precizat pr. Gabriel Mariş.

Comentarii Facebook


Știri recente