„Apostolat Educațional”

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a fost tipărită broșura „Apostolat educațional. Ora de religie – cunoaștere și devenire spirituală”. Lucrarea a apărut cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, informează TRINITAS TV.

„Autorii sunt: părintele lect. dr. Gheorghe Holbea, Consilier patriarhal, părintele lect. dr. Sorin Opriș și doamna lect. dr. Monica Opriș, doctori în Științele Educației și subsemnatul. Lucrarea se adresează, în special, profesorilor de religie din țară și cateheților din parohiile ortodoxe române din diaspora, dar și Inspectorilor de Religie, decedenților din sistemul național de educație sau chiar părinților elevilor”, a spus diac. George Jambore, Inspector pentru disciplina Religie în cadrul Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române.

În cadrul lucrării, problematica educației religioase este abordată integral, contextualizată la specificul societății contemporane, europene și românești, lucrarea beneficiind de referințe bibliografice actuale. Cele 25.000 de exemplare ale broșurii „Apostolat educațional. Ora de religie – cunoaștere și devenire spirituală” vor fi distribuite prin centrele eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…