Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” este disponibilă în Google Play şi App Store

„Aplicaţia Mihai Eminescu, întreaga operă este acum disponibilă într-o primă versiune atât pentru telefoanele Android, cât și pentru iOS”, au anunţat dezvoltatorii aplicaţiei miercuri pe pagina oficală de Facebook.

Aplicația a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

Proiectul a fost anunţat cu prilejul Zilei Culturii Naţionale de anul acesta, aplicaţia fiind disponibilă pentru utilizatorii de Android începând cu 21 februarie, iar pentru cei cu iOS începând cu 27 februarie.

Ce cuprinde aplicaţia?

Prima versiune a aplicaţiei cuprinde volumele sau capitolele din opera lui Mihai Eminescu care nu sunt sub formă de fotografie urmând ca, în versiunile ulterioare, să fie adăugate și acestea.

Opera este împărțită pe secțiuni și volume:
1. Poezii (I-V)
2. Literatura populară (VI)
3. Proza literară (VII)
4. Teatru (VIII)
5. Publicistică (IX-XIII)
6. Traduceri filosofice (XIV)
7. Fragmentarium și Addenda (XV)
8. Corespondența (XVI)

Detalii privind utilizarea

„Aplicația are un motor de căutare relativ flexibil, axat pe cuvinte cheie sau expresii, care funcționează atât în interiorul fiecărui volum, cât și în întreaga operă. Totodată, există o bază de date, numită căutare avansată, unde întreaga operă poate fi grupată după localitatea în care a fost tipărită prima oară, anul primei publicări sau după volumul ediției de față”, se menţionează pe pagina de Facebook a aplicaţiei.

Scopul aplicaţiei

Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS are ca scop apropierea tineretului de „omul deplin al culturii române” prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne.

Comentarii Facebook


Știri recente