Apel la comemorarea refugiaților care și-au pierdut viața în Marea Mediterană

În contextul Zilei Mondiale a Refugiatului, Conferința Bisericilor Europene (CEC) și Comisia Bisericilor pentru Migranți în Europa (CCME) au emis un apel către bisericile și parohiile din cuprinsul Europei să oficieze slujbe pentru pomenirea „celor care au murit în drumul lor pentru a găsi o viață demnă în Europa”.

„În această perioadă a Înălțării și Cincizecimii umplută de speranță și lumină care privesc întreaga omenire, suntem profund întristați și neliniștiți de faptul că pentru mii de frați și surori ale noastre din afara granițelor Uniunii Europene continuă calea crucii, suferinței, descurajării și morții”, se menționează în mesajul CEC-CCME.

„În calitate de Biserici și creștini, chemarea noastră este să fim martori și slujitori ai învierii și ai unei noi vieți în dreptate și pace pentru toți, indiferent de etnicitatea, naționalitatea și religia lor”.

„Să pomenim împreună persoanele cunoscute și necunoscute care au murit la granițele Europe. Să le împărtășim durerea în rugăciune”, menționează documentul care face referire la cele 2262 de persoane care și-au pierdut viața în 2018 în regiunea mediteraneeană.

Foto credit: OIM

Comentarii Facebook


Știri recente