Apariție recentă la Editura Basilica dedicată Patriarhului Nicodim – „un mărturisitor al Luminii în vremuri întunecate”

Un volum apărut recent la Editura Basilica îl evocă pe Patriarhul Nicodim Munteanu drept „un mărturisitor al Luminii în vremuri întunecate”.

Lucrarea cuprinde articole diverse referitoare la personalitatea și lucrarea celui de-al doilea patriarh al României, precum și o colecție de materiale fotografice mare parte puse la dispoziție de Biblioteca Sfântului Sinod.

Cartea este titrată după un text semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, articol utilizat drept Cuvânt înainte al volumului.

Textul „Patriarhul Nicodim Munteanu: un mărturisitor al Luminii în vremuri întunecate” al actualului Patriarh al României a fost publicat inițial în volumul „Dăruire și dăinuire. Raze și chipuri de lumină din istoria și spiritualitatea românilor”.

„Patriarhul Nicodim, ca ierarh, a fost un om bine pregătit din punct de vedere al formării teologice, deosebit de ferm în a apăra interesele și demnitatea Bisericii. Putem spune despre el că era un teolog misionar, un organizator harnic și un patriot mărturisitor”, scrie Patriarhul Daniel.

Preafericirea Sa subliniază că „Patriarhul Nicodim rămâne în istoria Bisericii și a poporului român o figură înaltă, de verticalitate luptătoare, de demnitate înțeleaptă și de conștiință misionară într-un popor creștinat odată cu formarea sa în istorie”.

Puteți răsfoi volumul accesând următorul link.

Volumul apare în contextul Anului comemorativ 2019 dedicat Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente